Inschrijving jubilerende United 4 Sailing geopend

Inschrijving United 4 Sailing 2020 geopend

Inschrijving jubilerende United 4 Sailing geopend

Het is een bijzonder jaar voor de United 4 Sailing, dit jaar bestaat ze namelijk 25 jaar. In 1995 startten de Optimist, Laser, 420 en Europe klasse organisaties de samenwerking. Nu, 25 jaar later, doen maar liefst 15 verschillende klassen mee aan de United 4 Sailing. De inschrijving voor de editie van 2020 is geopend op vrijdag 31 januari.

Sinds de oprichting van de United 4 Sailing is de zeilsport verder ontwikkeld, zo ook de organisatie van het evenement. De populariteit van klassen veranderen, de high performance heeft zijn intrede gedaan en de United 4 Sailing gaat hierin mee.

In 2020 doen de volgende klassen mee aan de United 4 Sailing: 29er, Cadet, Europe, Laser 4.7, Laser Radiaal, Laser Standaard, Optimist, RS Feva, Splash Blue, Nacra 15, 49er, 49erFX, Waszp, RS500 en de Yngling.

Twee verschillende locaties
De serie van vier weekenden wordt in 2020 gevaren op twee verschillende locaties: in Workum en in Medemblik. Bekende locaties voor menig zeiler en tevens geschikte locaties voor de grote hoeveelheid boten. De eerste editie vindt plaats op 25 en 26 april op het Regatta Center Medemblik. De tweede United 4 Sailing vindt plaats op 9 en 10 mei in Workum, twee weken voor de Dutch Youth Regatta op dezelfde locatie, het moment dus om hier te trainen.

De laatste twee edities worden in september verzeild, op 5 en 6 september wederom in Workum, en op 26 en 27 september sluit het jubileumjaar af in Medemblik. Het laatste evenement is weer goed te combineren met het Open Dutch Sailing Championship die in het derde weekend van september wordt verzeild in Medemblik.

Yngling voor het eerst op United 4 Sailing
De Yngling doet dit jaar voor het eerst mee aan de United 4 Sailing. Zij zeilen alleen mee in het weekend van 25 en 26 april in Medemblik. Zij gebruiken de United 4 Sailing als selectie evenement voor het Wereldkampioenschap in Duitsland. Deze vindt plaats van 18 tot en met 25 juli op de Müggelsee bij Berlijn.

Jubileumjaar
Het 25-jarig bestaan van de United 4 Sailing zal niet zomaar voorbijgaan aan de deelnemers. Grote festiviteiten zijn niet gepland, maar wel zal de organisatie aandacht geven aan het jubileumjaar. Hoe ze dit gaan doen blijft nog even een verrassing voor de zeilers.

Over de United 4 Sailing
De United 4 staat voor samen plezier hebben op het water in hoogstaande wedstrijden. Jong en oud samen aan het zeilen, als wedstrijdleiding en jury. Het is altijd een belangrijke kracht geweest in de promotie van het jeugd zeilen, maar het evenement kent geen leeftijdsgrens. Voor veel zeilklassen zijn de United 4 wedstrijden onderdeel van de nationale selecties. Naast de Nederlandse topzeilers doen er ook zeilers uit de ons omringende landen mee. Zo zijn voormalig en huidige olympische medaillewinnaars en wereldkampioenen gestart met hun zeilcarrière op de United 4.

Schrijf je hier in

Foto: Laurens Morel

Share this post