Hard varen voor prijzengeld op de United 4 Sailing Jaarranking

Artikel jaarprijzen

Hard varen voor prijzengeld op de United 4 Sailing Jaarranking

Het laatste weekend van september wordt de laatste serie van de United 4 Sailing voor 2019 verzeild in Medemblik. Naast de standaard weekendprijzen, zullen de zeilers die de hele serie hebben meegevaren ook strijden om de felbegeerde hoofdprijzen die worden aangeboden door Windesign.

Spannend is het nog wel in een aantal klassen. Zo staat de top 4 in de Splash heel dicht bij elkaar. Jules van Raaij staat momenteel op de eerste plaats met 96 punten, maar slechts twee punten van hem verwijderd zien we Hanna Cromwijk. Zij zal er alles aan doen om op die felbegeerde eerste plaats te komen.

Bij veel andere klassen lijkt de eerste plaats al gevuld, maar er kan natuurlijk veel veranderen in een weekend. Zo staat Ties Wijbinga met slechts 15 punten op de eerste plaats in de Laser 4.7. De voorlopig tweede plaats wordt gevuld door Peer Noordanus met 57 punten, een aardig verschil. Nog eens 45 punten daarachter, komt Sjors van der Pol (99 punten). Sjors moet een goede laatste serie varen om voor Houwe Reesink (112 punten) te blijven.

Ook in de Optimist klasse lijkt die eerste plek al vast te staan. Yanne Broers staat hier bovenaan met een totaal van 25 punten. Floris Schraffordt staat op een tweede plaats met 42 punten, hiermee kan hij Yanne nog inhalen, maar dat heeft hij zelf niet in de hand. Zijn belangrijkste taak in Medemblik is voor Zeb van Dorst te blijven die slechts 7 punten achter hem staat.

Wie er in de verschillende klassen de hoofdprijs wint, is dus nog even afwachten. Wel weten we waar ze het voor doen: partner Windesign biedt waardecheques aan voor de winnaars. Een cheque van honderd euro voor alle eenmansboten, en 150 euro voor de tweemansboten. Deze cheque is in te wisselen bij Sailcenter voor Windesignprodukten.

Share this post