United 4 Sailing terug op Muiderzand: 4 & 5 mei 2019

United 4 Sailing terug op Muiderzand: 4 & 5 mei 2019

Het eerste United 4 weekend van 2019 is bij het RTC Regatta Center Muiderzand op de Marina Muiderzand in Almere-Poort. De United 4 Muiderzand vindt plaats in het weekeinde van 4 & 5 mei 2019. De zeilers varen voor Muiderzand op het Markermeer. De Stichting United 4 Sailing is bijzonder blij na 7 jaar weer terug te keren naar Muiderzand.

United 4 Sailing heeft hiermee ook een stap gezet om de vier zeilwedstrijdevenementen, naast Medemblik en Workum, ook weer op vier verschillende locaties te laten plaatsvinden. De United 4 Muiderzand beschikt over een  mooi ‘grootwater’ zeilgebied. Daarnaast is Muiderzand ook een mooie centrale locatie met fantastische faciliteiten. De locatie is bijvoorbeeld vanuit Arnhem, Rotterdam, Haarlem en Sneek met één uur reistijd bereikbaar en is er een NS station op loopafstand.

De United 4 evenementen behoren tot de grootse zeilwedstrijden van het land.

Ruim 450 boten met zo’n 500 zeilers varen viermaal per jaar een heel weekend in verschillende zeilklassen hun wedstrijden. Bij een United 4 zijn circa 1.000 zeilliefhebbers betrokken in de organisatie, of als coaches, ouders en gezins- of familieleden. Naast de Nederlandse topzeilers doen er ook zeilers uit de ons omringende landen mee. Voor veel zeilklassen zijn de United 4 wedstrijden onderdeel van de nationale selecties.

Geschiedenis

De United 4 is bekend met de locatie en het vaargebied van Muiderzand. Van 1995 en met 2007 heeft het evenement op Muiderzand plaatsgevonden.

Trainingsweek en clinics

De week voorafgaand aan de United 4 Muiderzand is de landelijke voorjaarsvakantie van de scholen. In deze vakantieweek zullen diverse teams vanuit binnen- en buitenland trainingen en clinic’s organiseren op het wedstrijdwater voor Muiderzand om zich zo goed voor te bereiden op het eerste United 4 weekend van 2019.

Geen waterplanten

Tegenwoordig hebben steeds meer zeilwedstrijdlocaties in Nederland last van waterplanten. De waterplanten op het Markermeer groeien vanaf medio juni tot medio september. Tijdens de United 4 Muiderzand zijn er geen waterplanten en is het water kraakhelder.

Share this post